ایرانی

فسنجان خوراک اصیل ایرانی

خورشت فسنجان یا فسنجون یک غذای اصیل ایرانی است که از قدیمی ترین غذاهای ایرانی محسوب میشود و در دوران ساسانیان به مناسبت شروع بهار در ماه اسفند و مراسم نوروز پخته میشده است،در روایت ها آمده است نام فسنجان،دگرگون شده ی واژه اسفندگان است.در قدیم این غذا را به عنوان خوراک شاهانه می شناختند و امروزه هم به عنوان غذایی مفصل در محافل ایرانیان از آن استفاده میشود.اصالت این غذا برای منطقه گیلان و مازندران می باشد.
ایرانیان از ۲۵۰۰سال پیش تا کنون خورشت فسنجان را میپختند و از آنجایی که این غذا بسیار لذیذ میباشد تا به امروز قدیمی ،منسوخ و تکراری نشده است.خورشت فسنجان به سه مزه متفاوت سرو میشود:ترش،شیرین و ملس که انتخاب این طعمها کاملا سلیقه ای است، پس در ادامه مجله خبری ضدایکس همراه ما باشید

«اسرار یک خورشت فسنجان لذیذ و اصیل»

هر چه گردو بیشتر چرخ شود،فسنجان خوشمزه تر میشود.
فسنجان خوب رویش روغن می اندازدکه این روغن مربوط به جنس و مرغوبیت گردو میشود.
کدبانوهای حرفه ای،تکه ای آهن را روی شعله میگذارند تا حسابی سرخ و گداخته شود سپس این قطعه اهن را که معمولا نعل اسب است،درون دیگ خورشت فسنجان می اندازند.این کار معمولا در استان گیلان مرسوم است.

مواد اولیه خورشت فسنجان برای ۴الی ۵نفر

گردو ۵۰۰گرم(با غذایاز یا چرخ گوشت)
پیاز ۱عدد بزرگ نصف برای خورشت،نصف برای گوشت.
آب ۶لیوان
نمک ۱تا۲ق چ
رب انار(ترش،ملس،شیرین)مطابق با ذائقه خودتان ۲لیوان
گوشت چرخکرده۴۰۰گرم
ادویه گوشت:زعفران دم کرده ۲ق غ غلیظ،زردچوبه ۱ق چ،نمک۱ق چ،فلفل سیاه نصف ق چ.
زمان پخت:پخت گردو با رب انار:۲ساعت
پخت بعد از اضافه کردن گوشت قلقلی:۲۰دقیقه.

طرز تهیه و پخت فسنجان خوشمزه و لذیذ

گردو را به کمک چرخ گوشت(غذاساز) دوبار چرخ میکنیم و نصف پیاز را هم چرخ میکنیم و به گردو اضافه میکنیم و پخت گردو را با ۶لیوان آب و دمای متوسط ادامه میدهیم.
بعد از جوشیدن،نمک و دو لیوان رب انار را اضافه میکنیم و آن را رها میکنیم تا ۲ساعت بعد تا کاملا گردو بپزد.
برای تهیه گوشت قلقلی نصف دیگر پیاز را رنده میکنیم و آب آن را میگیریم و گوشت،زعفران و ادویه ها را اضافه میکنیم و خوب ورز میدهیم و بعد به کمک یک کاسه آب گوشتها را به صورت قلقلی در می آوریم و در یک تابه با روغن داغ سرخ میکنیم و بعد از سرخ شدن کامل از روغن خارج میکنیم.بعد از ۲ساعت گوشتهای قلقلی را به مخلوط گردو و رب انار اضافه میکنیم و دوباره به مدت ۲۰دقیقه زمان میدهیم تا به پخت نهایی برسد.نوش جان

مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا